Huidvernieuwing met IPL

Met IPL (Intense Pulse Light) kunnen we naast het definitief ontharen ook rimpels, couperose en pigmentplekken van de huid behandelen. Een natuurlijke manier van huidverjonging, zonder het gebruik van kunstmatige stoffen.

Huidverjonging en rimpelbehandeling met IPL

Collageen is een eiwit dat van nature te vinden is in het menselijk lichaam. Collageen zorgt bijvoorbeeld voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Bij veroudering neemt het collageen in de huid af en raakt de aanmaak ervan verstoord. Hierdoor gaat de huid verslappen en hangen.

Met een kuur van gemiddeld zes IPL behandelingen kunnen we de huid stimuleren om meer collageen aan te maken, waardoor deze weer stevigheid krijgt. Dit is een natuurlijke manier van huidverjonging, zonder het gebruik van kunstmatige stoffen. Zowel het hele gezicht, als specifieke zones kunnen behandeld worden. Door heel gericht te werken, kunnen rimpels en lijntjes aanzienlijk verminderd worden.

Couperosebehandeling

Couperose is een verschijnsel waarbij dunne bloedvaatjes door de huid heen zichtbaar worden. Dit heeft een rode huid als gevolg. Met name bij temperatuurswisselingen, zonnebaden of gebruik van alcohol neemt de roodheid toe. Met IPL kunnen ontsierende bloedvaatjes dicht gebrand worden, waardoor roodheid in het gezicht verdwijnt.

Pigmentvlekken reduceren

Om de huid onder andere tegen de schadelijke UV stralen te beschermen, maakt ons lichaam melanine aan. Soms raakt dit proces verstoord waardoor er een ophoping van pigment kan ontstaan. Dit noemen we ‘pigmentvlekken’. Pigmentvlekken in het gezicht kunnen vervelend zijn. Dankzij zeer precieze behandelingen met IPL, kunnen donkere pigmentvlekken enkele tinten lichter worden gemaakt.

Rimpels verminderen

Couperose behandelen

Pigmentvlekken reduceren