Permanente ontharing

Bij Melal Beauty Salon gaan we ongewenste haargroei te lijf met permanente ontharingsmethode IPL (Intense Pulse Light).

Ongewenste haargroei in het gezicht?
Geen zin meer in het scheren van uw bikinilijn om de drie dagen?
Vaak last van ingegroeide haartjes en jeuk op uw benen?

Bij Melal Beauty Salon helpen we u graag af van elk haarprobleem met permanente ontharingsmethode IPL.

IPL staat voor Intense Pulse Light en is een permanente ontharingstechniek die helpt ongewenste haargroei tegen te gaan. Deze methode wordt ook wel ‘flitslicht’ genoemd.

Ons salon is ANBOS geregistreerd, zodat u verzekerd bent van een vakkundige en veilige beauty ervaring. Bovendien kunt u, afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel, in aanmerking komen voor vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Naar Tarieven IPL

Werkwijze

Wilt u voor eens en voor altijd afrekenen met ongewenste haargroei met behulp van IPL? U kunt vrijblijvend een afspraak maken met onze gediplomeerde ontharingsspecialist voor een kosteloos consult met eventuele testflits. In dit persoonlijk gesprek lichten wij u graag uitgebreid toe over de ontharingstechniek IPL. Hieronder kun u meer lezen over IPL bij Melal Beauty Salon.

Melal Beauty Salon werkt met een geavanceerd IPL apparaat van een gerenommeerde leverancier. Daarnaast is ons salon ANBOS geregistreerd, zodat u verzekerd bent van een vakkundige, hygiënische en bovenal veilige beauty ervaring.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over permanente ontharing met IPL? Wij hebben de veelgestelde vragen* voor u beantwoord.

Wat is overbeharing?

Onze genen, hormonen, afkomst en leeftijd bepalen de haargroei op ons lichaam; waar haartjes op het lichaam verschijnen, de hoeveelheid en de dikte van de haren en uiteindelijk of er sprake is van licht of zwaar behaard zijn. We spreken van overbeharing als er teveel en te dikke haren groeien op plekken waar normaal geen of slechts dunne haren groeien. Overbeharing komt niet alleen voor in het gezicht. Ongewenste haargroei op andere lichaamsdelen, zoals de benen, bikinilijn en oksels kan bijzonder hinderlijk zijn. Wij helpen u graag definitief af van ongewenste haargroei met IPL.

Wat is een medische indicatie?

Vrouwen die overmatige gezichtsbeharing hebben, kunnen in aanmerking komen voor behandeling met een medische indicatie*. Denkt u dan aan stugge, dikke haargroei op plekken waar normaal donshaartjes horen te zitten. Voorbeelden van overbeharing in het gezicht bij vrouwen: snor-haartjes, baardgroei op de kin en wangen.

Bij een medische indicatie kunt u de behandelingen helemaal of gedeeltelijk vergoed krijgen van uw zorgverzekeraar, afhankelijk van uw aanvullende pakket.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor vergoeding? Klik hier voor meer informatie.

Wat is IPL?

Intense Pulse Light, oftewel IPL is een permanente ontharingstechniek die helpt ongewenste haargroei tegen te gaan. Deze methode wordt ook wel de ‘flitslicht methode’ genoemd. Een IPL apparaat werkt door sterk gebundeld licht in de huid te stralen. Pigment dat aanwezig is in de haarwortels, absorbeert het licht en zet het om in warmte. De warmte die vrijkomt, vernietigt de haarwortel in het haarzakje. Hierdoor groeit er geen haar meer terug in het haarzakje. De methode staat bekend om snelle, relatief pijnloze behandelingen en hoge succespercentages.

Kan ik een IPL behandeling nemen?

De IPL ontharingsmethode is geschikt voor de meeste huidtypen. Afhankelijk van uw huidtype en haarkleur, stellen van de sterkte van het IPL apparaat in. Twijfelt u of IPL geschikt is voor u? Schroomt u in dat geval niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend consult met testflits. Onze specialiste licht u graag persoonlijk in over IPL en wat deze permanente ontharingsmethode voor u kan betekenen.

Wanneer kan ik het beste beginnen met IPL?

Bij het ontharen met IPL zijn meerdere behandelingen nodig over een langere periode. Dit heeft te maken met de groeicyclus van het haar. De beste tijd om te beginnen met IPL is in de herfst, omdat de huid dan minder gekleurd is.

Waarom heb ik meerdere behandelingen nodig?

Elke IPL-behandeling vernietigt één haarcyclus. Dat is een periode waarin een groep haren in de groeifase zit. Een gemiddelde persoon heeft 8 tot 12 groeicycli met rustperiodes ertussen. Na een IPL-behandeling lijkt of het haartje na een tijd weer terugkomt. In werkelijkheid gaat het dan om een ander haartje dat naast een vernietigd haarzakje groeit. U zult merken dat elke nieuwe IPL-behandeling, voor steeds minder haargroei zorgt. Zo heeft u circa 8 tot 12 behandelingen nodig om een bevredigend resultaat te bereiken.

Ben ik na IPL voor altijd af van mijn ongewenste haargroei?

Haarzakjes die succesvol met IPL zijn behandeld, kunnen geen haartjes meer produceren. Toch komt het wel eens voor dat er haargroei opnieuw actief wordt bij een uitbehandeld lichaamsdeel. Dit kan te maken hebben met een veranderende hormoonhuishouden op een later moment door bijvoorbeeld zwangerschap, menopauze of medicijngebruik. Hierdoor kan er behoefte onstaan om één of twee maal per jaar een onderhoudsbehandeling te nemen.

Staat uw vraag er niet bij? Neemt u in dat geval contact met ons op, zodat we u persoonlijk te woord kunnen staan.

*Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie genoemd op deze pagina of elders op de website.

This site is protected by wp-copyrightpro.com